Veelgestelde vragen:

Op het moment dat u ergotherapie nodig denkt te hebben, dan kan uw huisarts en/of specialist u een verwijzing meegeven. Ook kunt u direct contact met ons opnemen, zie het aanmeldformulier hiervoor. Wij streven ernaar u binnen 24 uur terug te bellen voor het inplannen van een afspraak.

Nee, uw behandelingen worden in de meeste gevallen door uw zorgverzekering vergoed. Ergotherapie wordt uit uw basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar vergoed. Indien u aanvullend verzekerd bent, krijgt u meer dan 10 uur vergoed. Neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Wanneer u ergotherapie nodig hebt dan kunt u een verwijzing van uw huisarts en/of specialist verkrijgen. Echter is deze sinds 2012 niet meer nodig. Ergotherapie is namelijk ook direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing bij ons terecht kunt met al uw vragen. Bij het aanmelden zal de ergotherapeut een screening afnemen van circa. 10 minuten om te beoordelen of we direct kunnen starten met de behandelingen of dat we eventueel eerst moeten overleggen met uw (huis)arts.

Bent u verzekerd bij CZ zorgverzekering, dan dient u wel een verwijzing van uw huisarts aan te vragen.

Dat hangt af van uw hulpvraag en uw status. Wij zullen met u overleggen en zullen samen beoordelen wat het meest geschikt voor u is. Meestal vinden behandelingen plaats daar waar het handelingsprobleem zich voordoet. Dit houdt in dat wij vaker thuis en/of op het werk komen. Behandelingen bij ons op locatie zijn in overleg ook mogelijk.

U kunt het aanmeldformulier invullen of contact opnemen via de mail en/of telefoonnummer. Wij streven ernaar u binnen 24 uur terug te bellen voor het inplannen van een afspraak.

Ergotherapie wordt 10 uur vergoed per kalenderjaar uit de basisverzekering. Als u aanvullend verzekerd bent, dan kan dit iets meer uur zijn. Raadpleeg uw zorgverzekering voor het exact aantal uur. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die, op de polis van de cliënt, extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers.

Ergotherapie Vita Nova heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De rekening wordt in de meeste gevallen rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar verstuurd.

Let op: u dient wel uw eigen risico verspreid te betalen en/of op te hebben gemaakt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u een nota van uw zorgverzekering verwachten.

  • Zorgverzekeringspas
  • ID/rijbewijs
  • Indien van toepassing, uw verwijsbrief

Indien u verhinderd bent, dan dient u 24 uur van tevoren telefonisch contact op te nemen met de praktijk/therapeut om uw afspraak te verzetten of te annuleren.

Als de gemaakte afspraak niet nagekomen wordt of niet tijdig geannuleerd wordt, dan zijn wij helaas genoodzaakt deze in rekening te brengen.

Veelgestelde vragen:

Op het moment dat u ergotherapie nodig denkt te hebben, dan kan uw huisarts en/of specialist u een verwijzing meegeven. Ook kunt u direct contact met ons opnemen, zie aanmeld formulier hiervoor. Wij streven ernaar u binnen 24H terug te bellen voor het inplannen van een afspraak.

Nee, uw behandelingen worden door uw zorgverzekering vergoed. Ergotherapie wordt uit uw basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar vergoed. Indien u aanvullende verzekerd bent, dan kan dit iets meer zijn. Neemt hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Wanneer u ergotherapie nodig hebt dan kunt u een verwijzing van uw huisarts en/of specialist verkrijgen. Echter is deze sinds 01 januari 2012 niet meer nodig. Ergotherapie is namelijk ook direct toegankelijk. Dit betekent dat u ook zonder verwijzing bij ons terecht kan met al uw vragen. Bij het aanmelden zal de ergotherapeut een screening afnemen van circa. 10min om te beoordelen of we direct kunnen starten met behandelingen zonder overleg met uw (huis)arts.

Bent u verzekerd bij CZ zorgverzekering, dan dient u wel een verwijzing van uw huisarts aan te vragen.

Afhankelijk van uw hulpvraag wordt beoordeeld welke locatie als meest geschikt genomen kan worden. Meestal vinden behandelingen plaats daar waar het handelingsprobleem zich voordoet. Dit houdt in dat wij vaker thuis en/of op het werk komen. Behandelingen op locatie zijn in overleg ook mogelijk.

U kan het aanmeldformulier invullen of contact opnemen via de mail en/of telefoonnummer. Wij streven ernaar u binnen 24Hterug te bellen voor het inplannen van een afspraak.

Ergotherapie wordt 10 uur vergoed per kalenderjaar uit de basisverzekering. Als u aanvullende verzekerd bent, dan kan dit iets meer zijn. Raadpleeg uw verzekeringmaatschappij voor het exact aantal uur. Er zijn ook aanvullende verzekeringen die – op de polis van de cliënt – extra uren vergoeden voor het ondersteunen van mantelzorgers.

Ergotherapie Vita Nova heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De rekening wordt in meeste gevallen rechtsreeks naar uw zorg verzekeraar verstuurd.

Let op: u dient wel uw eigen risico verspreid te betalen en/of op te hebben gemaakt. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan u een nota van uw verzekering verwachten.

Verzekeringspasje
ID/rijbewijs
Indien van toepassing uw verwijsbrief

Indien u verhinderd bent, dan dient u 24 uur van tevoren telefonisch contact op te nemen met de praktijk/therapeut om uw afspraak te verzetten of te annuleren. Als de gemaakte afspraak niet nagekomen wordt of geannuleerd wordt, dan zal deze in rekening gebracht worden.

Meer vragen?

Heeft u nog andere vragen of verzoeken? Of wilt u simpelweg wat meer informatie voordat u een beslissing neemt?

Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak

Meer vragen?

Heeft u nog andere vragen of verzoeken? Of wilt u simpelweg wat meer informatie voordat u een beslissing neemt?

Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak